Dante Despontin: "Veel aan mijn trainer te danken"

05/07/2017 - 10:10

Alessia Basile was niet de enige Vlaams-Brabander die mocht zegevieren tijdens de reeks 1 plus van de Ethias Tour op TC Stade Leuven. Dante Depontin trof immers raak in het dubbel.

Dante Despontin: "Veel aan mijn trainer te danken"

Een kleine revanche toch voor de B-2/6-speler van Panorama, die in het enkelspel zijn status als eerste reekshoofd niet kon verzilveren. "Misschien wel ja, als je weet ook dat we in Brughia nog van het duo Craenhals/Blockx verloren hadden", pikt het 15-jarige talent in. "We hadden samen best een mooi reeks neergezet, met drie titels en een finale op die vijf toernooien in de reeks 1 plus. Mede daardoor kunnen we nu beide onze opwachting maken op het Feest van de Jeugd begin september. Het enkel daarentegen was geen groot succes. Ik was ook maar net terug van een soort kamp van enkele dagen onder leiding van Christophe Rochus. De velden lagen er daar toch iets anders bij en bovendien speelde de vermoeidheid me parten."

Despontin maakte op twee seizoenen tijd een sprong van C+30/1 naar B-2/6. "Ik heb veel aan mijn trainer Didier Boux te danken", meent hij.

"Ik zal dan ook met plezier deel uitmaken van de nieuwe Panorama Tennis Academie (PTA) vanaf het najaar. Als je de letters omdraait, kan je ATP vormen en het professionele circuit is de weg die ik later maar al te graag zou opgaan (lacht). Ik trek komend schooljaar sowieso naar het Redingenhof in Leuven, zodat ik iedere week nog aan zes uur extra tennistraining kom.

Dante Despontin: "Veel aan mijn trainer te danken"