Interclub

Interclub

Panorama Interclub : week 5 (16-20mei)

Bij het einde van de poules aanbeland hoort een bilan van het verloop en de eventuele toekomst voor ploegen die zich wisten te kwalificeren. Een bilan in het verleden drukte zich uit door de éénvoudige optelling van titels en ging vaak voorbij aan de enige échte essentiële vraag, namelijk: Was Het Leuk? Zet deze eerste dauw van de competitie aan tot meer tennisspelen en/of zich verder te gaan meten en ontwikkelen op niveau in tornooien. Wil je volgend jaar terug deelnemen ? Naast de sportieve plus moet een goed gevoel zitten dunkt PTA.

De Heren 60/2 openden de dans deze week met een verdienstelijke 3/3 tegen De Vloer. Belangrijker was in die zin dat onze spelers tot het uiterste gingen in hun enkels en aantoonden dat er nog veel werk is aan het doorgronden van het dubbelspel. Johan Briké, die nog maar net herstelde van een hartprobleem, zou met 10/7 de match tie-break binnenhalen. Bravo Johan om je opnieuw met hart en ziel te geven! Michel Maisin(iemand die de top aanvoert van de volwassenen zomeravond) deed niet onder en won ook in de laatste tie-break met 10/5. Felicidad!

De jeugdploegen (9) traden vol verwachting aan op 16 mei en gaven het beste van zichzelf. Sympathieke verliezers waren zeker Arnaud De Briey, JonathanHoubergen Ari Prezerowitztegen Lovanium 1 /2 in U15/4. Wannes Dhoest, Matthieu De Rosen en Loïc Potier in U13/4 met verlies tegen Tennifun (0/3). En tenslotte Radu Medeleanu en Theo De Moraesin U15/4 (B) tegen Wezemaal met 0/3. Deze generatie heeft er wel veel plezier aan beleefd en zij zullen deze zomer verder evolueren door het spelen van tornooien. Volgend jaar zal er zeker met hen rekening moeten gehouden worden.

Een ploegom van te smullenbrengt Bebel Tavernieren Julie Merlinin U13/4(B) samen tot één geheel. Ze wonnen met 3/0 tegen Wezemaal waarbij elke partij fel werd bevochten. Alweer een knap staaltje! Taymans Britten Gaellegaan zienderogen vooruit. De vele uren die ze zorgeloos maken beginnen zichtbaar te worden voor menig omstaander. Hun spelniveau gaat in stijgende lijn. Ze wonnen met 3/0 tegen de Berken. Achter (zoals altijd) de op papier vlotte 3/0 tegen SDI in U13/4, zat een héél verhaal verscholen. De protagonisten van Panorama waren niemand minder dan het sterke trio: Alexander Van Haute, Jack Morrisen AlexisDe Schaetzen. Ook op training groeien ze uit tot gedreven en enthousiaste tennisfans. Clara Della Failleen Emma Vandenbroeckamuseren zich als geen ander en ditmaal knokten ze zich met 2/1 voorbij het sterke Lovanium. Emma speelde zoals gebruikelijk een driesetter (6/2, 6/7, 6/4), die ze won tegen Fien Vermang. Bij de jongens U13/3 werd een belangrijke ontmoeting gewonnen door Louis D’Hulst, Tommy Buyl en Maxim Clerenstegen Lovanium met 2/1. De beslissende dubbel werd magistraal gewonnen door Louis en Maxim, die ondanks hun jonge leeftijd de gecompliceerde tactiek van het dubbelspel hebben begrepen. Hierdoor verzekerden ze zich een plaatsje in de volgende ronde. Schitterende teamspirit!

Panorama bij de pinkenin het Dubbel Dames 50/2 met een knappe 4/0 tegen Strombeek Bever. Thanks Kirsten, Jane, Yvonne, Esther, Catherine, Veerleen Irene! Eigenlijk zouden onze jeugdploegen hier veel kunnen opsteken over hoe je voor elkaar moet werken in dubbel. Hoe samen altijd meer is dan alléén.

Zaterdag 19 mei noteerden we de knappe overwinning van de zeer gespannen Sarah Callaertmet 7/6(6),7/5 tegen Els Booten van Tildonk TC. Het was Sarah’s eerste wedstrijd en als je deze kan winnen wacht je traditiegetrouw een mooie tennistoekomst. Ploegen die ronduit schitterden waren in jongens U11/3 Maximilien Nyssen, Bruno-Alexander Poppe en Mickal Pavuk. Ze behaalden een 3/0 overwinning tegen het gerenommeerde SDI. Zeer mooi jongens! OokAymeric Spaas en Elias Hoeylaertswonnen 3/0 tegen Wezemaal met de knappe overwinning van Aymeric 4/3, 4/1 tegen Juul Heyman. Onze meisjes U11/3, Charlotte Vanbellen, Zina Dumon en Maya Dewit, gingen voorbij TC Machelen-Diegem met 3/0. In deze ontmoeting werd het startschot van de eindoverwinning gegeven door de krappe 4/3(4),4/3(2) cijfers van Charlotte Vanbellen tegen Pauline Maervoet en zo uiteindelijk de langverwachte zege binnen te halen voor Panorama. Van harte gefeliciteerd meisjes!

Een schitterende prestatie werd geleverd door de meisjes van Dames Afd.6. Gaan winnen op Thermae met 6/0 is niet aan veel ploegen gegeven. Hiervoor werd hard gewerkt in haar enkel door Amélie Verdenet(1/6,6/3,6/4 tegen Sarah Schockaert). Een prachtige fotosessie is te vinden op WhatsApp- PTA jeugdinterclub 2018 van Lola, Amélie, Caroline, Bo en Linka.

Een woord van troost voor onze sponsor en sterkhouder van PTA Bruno Van DenEedeis hier eveneens volkomen op zijn plaats. Bruno moest tegen Sven Janssens van TC 82 (Aarschot) in 35/5 op de baan en wist niet dat hem een lesje anti-tennis stond te wachten. Na enkele leuke games stond Bruno 4/0 voor in wat schijnbaar een formaliteit zou gaan worden. Net op het ogenblik dat Bruno in communicatie trad met omstaanders, vrienden en kennissen en zijn bekende glimlach de hal vulde, begon zijn tegenstander aan een potje snij, hark en kapwerk. De match ontaarde in een aanfluiting voor ieder tennisoog. Van glorierijk naar slachtoffer in een oogwenk. We zullen niet verder in detail treden om de goede naam van onze sponsor en vriend niet te schaden maar wat we wel kunnen zeggen is dat Bruno’s racket enkele verrassende plaatsen van de tennishal heeft verkend. Ik haalde nog net alle micro’s weg om de godslasterlijke taal te wissen die nu zonder rem noch bewustzijn uit Bruno’s mond ontsproot. Zijn dag was voorgoed verziekt en Sven bewaarde na afloop een zeer ruime fysieke afstand. Wijselijk want Bruno’s blik verraadde moordlust. De ontmoeting zou eindigen in 3/3 tegen TC82 met 1 set minder gewonnen. Wie nog niet zou weten dat dit geen sport voor koorknapen is,…. weet het nu.

Op zondag 20 mei waren enkele bijzonder sterke resultatenop te merken. De Dames 25/4 wonnen 5/1 tegen TC Diepenbroeck met in de hoofrollen: Jane Hirsch, Sandra Swaelens, Myriam Taymans, Catherine De Coen, Ann Jennes en Alexandra Claeys.Het is een mooie ploeg, die veel samen spelen en de winter gebruikten om op elkaar ingespeeld te raken.

In Heren (4spelers) Afd. 3 reisde Dietermee af richting TC Beykesveld om er ook met 5/1 te gaan winnen. Adri(C15/3) nam een performance mee naar huis door Nick Wyns(C15/2) met 6/1,4/6,6/3 te verslaan. Bravo Adri!

Bij de allerkleinsten versloegen Mathisen Mennoduidelijk Tennisdel Genk en twee zeer sterke meisjes: Farrah Houbrechts en Victorien Vrijsen. Namen om te onthouden, naast die van onze jongens. Nationale 2 maakte er in Royal Léopold TC temidden van een paradijselijk decor een sans faute van door ook hun laatste ontmoeting in de poules met 6/3 te winnen. Dennisspeelde een tempo te hoog voor A nr.36 De Plaen (6/3,6/1). Laurentwas eens te meer ongenaakbaar en won van Moretti B-15/4 nr.61 met 2 en 2 ??? Christophe, die van zichzelf beweerd dat hij ziek is omdat hij de bal niet voelt, vocht zich als een leeuw voorbij Vittorio Stefani met 4/6,6/2,6/1. Maxime Halflants won in een laatste krachtinspanning van de terugkerende Sammet 6/3,7/6. Guillaumeverloor kansloos tegen de fysiek ijzersterke en foutloos spelende Dani Hafid met zware 6/1,6/2. En Dantéspeelde door een tijdelijke tennisvermoeidheid inspiratieloos en zal enkele dagen rust moeten inbouwen om opnieuw op zijn niveau te presteren. Hij verloor met 6/1,6/2 tegen Najib Haniche. De dubbels werden allen winnend afgesloten en zij brachten de ploeg 3/0 voor. Van harte gefeliciteerd Nationale 2 met jullie halve finale op 2 september!

Ere wie ere toekomt!Julie Ryelandttwijfelde geen ogenblik om tegen Oona Mol (C15/4 gelijkgestelde speelster uit Nederland, die véél meer waard is) af te reizen richting Heidepark. Op haar typische manier bleef ze koel na het verlies van de eerste zet en ging de match halen in drie sets 2/6,6/4,6/4. Julie had hierbij niets te winnen, enkel te verliezen. Maar ze deed het met brio en bewijst hiermee dat wilskracht en doorzettingsvermogen soms meer betekenen dan mooie slagen en een klassement. Prachtig Julie! Didier Bouxondersteunde de afgelopen week op vaak meesterlijke wijze enkele ploegen en speelsters die in sportief-geladen partijen dreigden terecht te komen. PTA dankt hem voor zijn bijdrage!

Het geapprecieerde terzijde. Bravo Max Eikelenboom(C30/3) met alweer een performance ten aanzien van (C30/2) Nick Vermeylen van Park Vilvoorde. Park haalde sterk uit en won de ontmoeting met 2/7. Alle matchen waren van hoog niveau en bijzonder leerrijk voor eenieder. Bravo! ook voor Matija Relic(C15/5) die als enige zou gaan winnen op Sollenbeemd Halle tegen Serge Dietrich (C15/4). De grootste prestatie deze week zou komen van Peter Fitzgeralddie in zijn enkel de 3 klassementen hogere B-4/6 Marty Mertens(6/2,6/4) zou verslaan. The Beastmasterhaalde verschroeiend uit en liet elke rally opnieuw zijn tanden zien. Met zo iemand ga je graag naar de oorlog.

Persvrijheid?

Ewout De Kockkeek me bij het overhandigen van de print-out van de interclubresultaten strak aan. Bij het doorbladeren viel mijn oog op één groene -fluo –toevoeging. Het betrof de dubbel gewonnen in Nationale 4 … door Peter Fitzgerald(B+2/6) en … Ewout(B+4/6). Voorzeker een knappe en zelfs uitzonderlijke prestatie gezien de tegenstand (B-15 en B-4/6). Fel bevochten ook nog is met 6/4,7/6. Ewout had naar De Kock’s voorschrift iederéén op de club ook nog persoonlijk van eten voorzien die dag alvorens efkes een dubbeltje te gaan spelen. Na de soep en de pattatten dus. Er rest me niets anders om als nederige kroniekschrijver , in loondienst bij de familie De Kock, mijn grootste bewondering hierover uit te spreken.


The Naked Truthtenslotte is dat in totaal, na de poules, nog 14 jeugdploegenin de running zijn en 9 volwassenen ploegen. Niet slecht dus in combinatie met Fun én Pleziervoor iederéén. Bedankt voor al de enthousiaste commentaar en het fotomateriaal op - WhatsApp PTA Jeugdinterclub 2018!