Interclub

Interclub

Op 24 en 25 juni werden de finales van Vlaams-Brabant van de jeugdinterclub gespeeld in Lovanium. Panorama was er nogmaals alom tegenwoordig. Op zaterdag speelden we zelfs met 6 teams terwijl er slechts 5 reeksen aan bod kwamen. In één reeks speelden we de finale tegen onszelf.

Een groot Pano-feest dus.

En het werd nog leuker toen bleek dat we op alle banen ook op voorsprong kwamen. Toen alle enkels afgelopen waren, bleek dat we alle enkels wisten te winnen, op 1 na. Vaak ging dat nochtans met heel wat inspanning gepaard. Pierre Antoine Van Lint en Max Eikelenboom (J 15 3) hadden sterke tegenstanders uit SDI maar ze knokten zich op de belangrijke momenten naar de overwinning in twee keer twee spannende sets. Ze bewezen dat ze mentaal enorme vorderingen hebben gemaakt en zonder twijfel een sterk seizoen zullen spelen.

Ook Matthieu de Rosen (J 13 4) moest het onderste uit de kast halen. Maar Matthieu is een echte vechter die steeds positief blijft en gedreven door een wolk supporters wist hij uiteindelijk overtuigend te winnen om samen met zijn boezemvriend Radu Medeleanu (die een stuk makkelijker won) de beker de lucht in te steken.

In J 15 4 hebben ook Nicolas Van Pesch en Noah Ben Moussa zich volledig gegeven om die felbegeerde titel te behalen. Noah verloor de eerste set en moest zich twee uur lang concentreren om uiteindelijk een moegewerkte Lucien Carion op de knieën te zetten. Nicolas was sterker dan zijn tegenstander en werkte het erg mooi af in de tweede set hoewel hij daar op achterstand was gekomen. Nico is klaar voor het seizoen !

Louis D’Hulst was in een begenadigde dag en pompte zijn arme opponent van de baan. Na twee verliesgames won hij simpelweg 16 spelletjes op rij ! 8 in zijn enkelspel en dan nog eens 8 op rij in het dubbel met een ontketende Antoine De Cooman aan zijn zijde. Een grote prestatie in J 11 2 !

Bij de 11-jarigen kende Pano een glorieus seizoen. We hadden werkelijk vier keer kampioen kunnen spelen in J 11 3 met telkens andere spelers. De finale werd dan ook een onderonsje Pano-Pano waar Tommy Daemen overtuigend won na een oerdegelijke partij tegen Aymeric Spaas en waar Bruno Alexander Poppe in een lange strijd afstand nam in drie sets van Louis Schellekens.

Op zondag kwamen nog eens drie andere teams op het gravel.

De enige ploeg die op een gemakkelijke winst leek af te stevenen, werd uiteindelijk uitgeschakeld. Heel jammer voor het erg sympathieke team van Laetitia Schmid, Menno Eembeeck en Julien Dulait.

Laetitia had haar match netjes afgerond met een duidelijk verschil in score en ook Menno won de eerste set zodat Panorama virtueel vlakbij de overwinning stand. De tegenstander van Menno bleek echter een tweede adem te vinden en speelde plots zonder stress. Menno vond geen antwoord op het aanvallende spel van Loic Sturbois.

In het dubbel bleek die zelfde Loic ook heel sterk aan het net met overzicht en vertrouwen. Zo verloor Panorama van Tenza in de reeks U 9 3.

Het zou de enige finale zijn die we verliezen van de 13 !

We noteren ook een sterke prestatie in M 13 4 van Alexia Jacob en Ines Vanhemelrijck die hun schitterende interclubreeks winnend wisten af te sluiten. Het is niet makkelijk om op het juiste moment (bijvoorbeeld in de finale van Vlaams-Brabant ) je beste spel te spelen en gefocust de zege te pakken. Ines deed dit voorbeeldig na een foutloze eerste set en een mentaal sterke tweede set. Alexia kon net als Ines een belangrijke tiebreak winnen en was daarna zelfzeker genoeg om haar tegenstander niet meer in de match te laten komen.

Het spannendste gevecht van het weekend werd geleverd in M 11 3 waar Caroline Muller na een blitsstart de eerste set won maar dan wat wegdeemsterde en tenslotte verloor, zodat Dorien Kappetijn een moeilijke match moest winnen. Dorien bleek heel erg bestand tegen de stress en speelde een partij met veel maturiteit. De dubbel moest de beslissing brengen en daar werd op ongelukkige wijze de eerste set verloren in tiebreak. Tactisch werd opgetreden en de kracht van Caroline moest worden uitgespeeld in combinatie met de degelijke baselineslagen van Dorien. De meisjes bedwongen hun zenuwen voorbeeldig en kwamen tot schitterend dubbelspel met vele afmakers aan de volley. In een mooie apotheose waar we steeds voor stonden werd het ook afgemaakt met 10/8 in de supertiebreak.

Pano stond er andermaal en we kijken al uit naar de eindronde in Beckhand waar niet minder dan 11 Pano-teams zullen uitkomen in de nationale eindronde.