Padel

PadelPadelPadel

Padel ontstond in 1969 in de Mexicaanse badstad Acapulco. De bedenker van padel, Erique Corcuera had thuis niet genoeg plaats om een tennisterrein te laten plaatsen, dus bedacht hij een soortgelijke sport. Hij bakende een terrein van 10 op 20 meter af met 3 tot 4 meter hoge muren. Een net scheidde beide zijden. Aangezien het veld kleiner was, dacht hij eraan om niet met tennisrackets te spelen, maar met kleinere houten rackets.

In Argentinië groeide padel uit tot een nationale sport met meer dan 10.000 terreinen en 2 miljoen beoefenaars. In Spanje werd de kaap van 1 miljoen reeds bereikt in de jaren 90, en is het momenteel de tweede populairste sport na voetbal met 5 miljoen beoefenaars. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ongeveer 10 miljoen beoefenaars (december 2014). Spanje en Argentinië blijven voorlopig ook de toplanden in de internationale competitie.

Recent is padel ook aan steile opmars bezig in de rest van Europa. Tennisclub Panorama heeft dan ook niet getwijfeld en beschikt sinds vorige zomer over 2 padelvelden. Dit werd mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking met BE Padel (onder leiding van Laurent Montoisy en Christophe Rochus).

In deze reportage van de RTBF, gemaakt op de velden van TC Panorama, kan je kennismaken met deze leuke sport.

Padel
Padel
Padel
Padel
Padel
Padel