Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 2

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 2

13/08/2017 - 13:51

De Sfeer zat Goed De vlekkeloze organisatie van Els en Colin plande 36 ontmoetingen op dag 2. Vanwege de indoor-mogelijkheden op Panorama kon alles gewoon vlot doorgaan. De sfeer zat er al meteen van smorgens in en de uitgebreide menukaart met uitstekende Mossel Friet, hebben menig liefhebber bekoord. De mensen kwamen talrijk en belangrijker nog ze bleven zitten ondanks het slechte weer. Heel even gingen de buitenvelden open maar dit project moest algauw worden afgeblazen. Het nieuw aangelegde speeltuintje wacht voorlopig nog op haar eerste bezoekers

Dagkrant 2Dagkrant 2Dagkrant 2Dag 2

Baby’s on Board

Europa is geen verouderd of uitstervend continent. Wie de laatste dagen in Panorama binnenliep kon zich amper een weg banen tussen de vele koetsen, buggy’s en baby relax. Overal doken baby’s op van tennisspelers en gerenommeerde tennisgeslachten. Een tennisbaby herken je aan zijn sterke focus. Grootvaders zoals Dirk Dewaet schrikken niet terug om boven de buggy een eerste tennisbal te installeren, onder het voorwendsel: ”het zal Julien geen kwaad doen”. Ook Wieland Stoefs, schoonzoon van Johan Briké, had zijn familie ’close’ naast het veld, wat hem tennisvleugels gaf en dit ging ten koste van Andres Callaert- 6/4,6/1. De familie Van Haute met het prachtige meisje erbij, Helena, konden we op Panorama bewonderen onder de fiere blik van zus Sarah en broer Alexander. En na zijn verbluffende prestatie en afgedwongen finale in La Hulpe (*****) kunnen we straks Laurent’s zoon Raphael verwachten. De toekomst van Panorama is verzekerd.

Tijdloos Tennis

Sommige personen wandelen binnen op een tennisclub en je hebt geen vermoeden wie ze zijn. Eénmaal op het veld ontpoppen ze zich tot tennisfenomenen – INCONTOURNABLES. Op Panorama hebben we zo iemand: Jean Van Isterdael. Geboren op 5 juni 1930 en nu 87j oud. Hij speelt in reeks 55/3 en Jean ontmoet regelmatig tegenstanders die 30 jaar jonger zijn! Je hebt slechts 1 zorgvuldig opgebouwd punt nodig om te weten dat je hier met een grootmeester met fluwelen bal Touch te maken hebt. Jean verdeelt links-rechts, haalt verrassend uit met forehand dropshot of vind je lichaam met zijn slice service. Je noemt het maar. Indien je de gelegenheid hebt om deze week enkele matchen te komen bekijken, raad ik je ten stelligste een wedstrijd van Jean aan. De inleving, het plezier, de klasse.

In Counter Spelen

Wie getennist heeft weet welk een druk gepaard gaat met het spelen in counter. Wanneer je enkel te verliezen hebt en ‘schijnbaar’ geen eervolle overwinning of glamour-moment wacht, maar enkel een diepe zucht achteraf. Gevolg: je geraakt verkrampt, ziet geen hoeken meer aan het speelveld, enkel het wankele centrum blijft over. Kortom, je vaart over troebele en onbekende wateren en volgt nog enkel de lokroep van de Sirene. Komt hier bovenop dat je in eigen club speelt voor een vol cafetaria op terrein 2, tegen een zeer sterke tegenstander, dan zijn ongeveer alle voorwaarden verzameld om kennis te maken met het korte-arm-syndroom. Eén van onze lievelingsspelers Arnaud Soyez (C15/5) - en wees gerust het is niet enkel het lot van deze introverte, intelligente en goedaardige speler maar helaas van zowat alle tennisspelers op deze planeet-, heeft met Ian De Coster(C30/3) zo’n vergiftigd geschenk getroffen. De eerste set speelde Ian erg sterk en het regende winnende forehands op Arnaud’s steeds korter wordende slagen. Toen de tweede set begon gaf niemand nog 1 stuiver voor Arnaud’s vege lijf. Maar in de rol van outcast hervond Arnaud door een bijzonder fysieke inzet en niet aflatende verdediging de weg naar huis. Naar de volgende ronde. Want morgen is een nieuwe dag. En niets is meer waar dan dit in tennis. Arnaud won 6/7,6/4,6/3 in een bovenmenselijke inspanning.

Het pure begin

Er stonden enkele zeer leuke partijen op het programma vandaag. Serge Taymans speelde één van zijn eerste matchen en knokte als gek voor dat ene spel. Maar de troost van vrouw Myriam was het allemaal waard.

Ook de wedstrijd tussen Michael De Clercq en Danny Boels trok terecht veel volk naar ballon 5. 4/6,7/5,6/3 voor Michael maar welk een spelplezier spatte hier van de baan. Niemand wou verliezen maar de pint achteraf werd reeds tijdens de partij uitgebreid besproken. Zo brengen vaak de lagere reeksen een andere voldoening, er kan nog gelachen worden op het veld. Zoals Michael samenvatte: “Tof matchke,…plezant, zo moet dat zijn”.

Groter Geschut

Later op de avond kwamen de Heren II in actie. Panorama telde bij aanvang 9 inschrijvingen van de 23 in deze reeks. Zoals gisteren werden door sterke tegenstanders enkelen naar huis gestuurd. Het voordeel van in eigen club spelen is dat we in Panorama thuis zijn en de verliezers hun plaats aan de bar en achter het raam kunnen innemen. Dieter, Ewout, Lucas en Maxime zullen we voortaan terugzien in burgerkledij. Enkele opmerkelijke spelers namen hun plaats in. Jens De Maeseneer is gegroeid als speler en richt voortaan ernstige ravage aan met zijn volwassen tennisslagen, dit mocht Ewout ondervinden. De smaakmakers Quintana Llamas en Romeo Wachou (een vaste waarde en tennistrainer op Park Vilvoorde) gaan door na indrukwekkende entree-matchen. Onze hoop blijft gericht op de tweemalige winnaar Hannes Pilser, die ieder jaar speciaal blijft terugkeren uit Zweden voor het Panotornooi. Outsider en man in vorm, Giel Tijhuis, winnaar van Jonge Wingerd, zal straks moeten afrekenen met Mattias Billast. Mattias die na enkele jaren van intense studie (burgerlijk ingenieur te Leuven) opnieuw naar zijn vorige ranking als B-15/1 toegroeit. En natuurlijk vergeten we Stieven Stroobants en Brecht Van Zuijlen niet, die in eigen huis altijd wat meer kunnen. Velen zijn absolute toppers, ex-winnaars, en voorzeker de spannendste affiche ooit.

Vandaag staan 44 matchen klaar voor U. Kom Kijken!