The Great Gatsby Party

De La Decima Great Gatsby Party

02/02/2019 - 12:03

De gelukkigen die meegaan naar onze buitenlandse tennisstage in turkije, zullen kunnen genieten van een uniek feestje...

Buiten het feit dat er natuurlijk veel getennist zal worden in Turkije, organiseren we ook een thema avond.
We hebben voor onze 10e editie als thema gekozen voor: “The Great Gatsby”.
Bovendien organiseren we voor de volwassenen een pokeravond.

De feestende miljonair Jay Gatsby (The Great Gatsby) is onze inspiratiebron voor dit roerige themafeest. De dames gaan in Flapper-dress en de heren in een elegant pak.
De Roaring Twenties bieden wat ons betreft dé ideale ingrediënten voor een spannend en uitbundig themafeest. Waarom? Die roerige periode lijkt in sommige opzichten op de huidige tijd: veel ontwikkelingen op het gebied mode, muziek, lifestyle en welvaart. Na een korte recessie in 1921 volgde een periode van ‘easy money’ en werd het leven uitbundig gevierd. In de steden openden nachtclubs, jazzcafés en spannende speakeasies waar illegaal cocktails verkocht werden.
De damesmode werd uitdagender, net als de vele (illegale) feesten. De mannenmode werd sjieker en eleganter. Velen gingen op jacht naar de American Dream, zoals de feestende miljonair Jay Gatsby in de film The Great Gatsby. In de 20s werd ook de basis gelegd voor het huidige concept van modetrends. Kortom, genoeg haakjes voor een The Great Gatsby Party!

DRESSCODE
De dresscode voor de dames is Flapper. Flapper-girls dragen huidkleurige panty’s, zware zwarte make-up, een flapper dress met ontblote schouders en accessoires zoals parelkettingen en charleston haarbandjes met veren. Een cloche hoed mag ook. Daar hoort dan wel een kort (bob)kapsel bij. De schoenen hebben een lage hak en over de wreef een bandje, zodat je de Charleston makkelijk danst.

De heren gaan elegant en in onberispelijk (maat-)pak met wit overhemd en stropdas. Het jasje en de broek zijn van dezelfde kleur en met hetzelfde (krijt-) motief. Om het helemaal af te maken dragen je mannelijke collega’s een gleufhoed. Een fleurige zakdoek in het borstzakje zorgt voor het feestelijke tintje.
We verwachten zowel alle kinderen als volwassenen in hun gepaste outfit.

Vergeet je niet verkleden, want je zal het u nadien beklagen !!

The Great Gatsby Party
The Great Gatsby Party
The Great Gatsby Party