Panorama richt nieuwe tennisschool op (PTA)

11/07/2017 - 22:38

Er waait een nieuwe wind door Tennis Panorama, zoveel is zeker. Dat valt voornamelijk af te leiden uit het feit dat op de club onlangs een nieuwe tennisschool uit de grond gestampt werd die de toepasselijke naam Panorama Tennis Academie (PTA) draagt. De coördinatie daarvan is niet langer in handen van Johan Teirlinck, maar wel van diens broer Kris samen met Didier Boux en Dieter De Kock.

Panorama richt nieuwe tennisschool op (PTA)

Een duidelijk statement vanwege de club dat het in de toekomst anders moet, al is het nu ook weer niet zo dat het roer helemaal zal omgegooid worden en Panorama in een puur recreatieve tennisclub zal veranderen? "Nee, met de mogelijkheden die we hebben met acht binnenterreinen en trainers als Laurent Montoisy en Christophe Rochus zouden we wel gek zijn om het competitieve luik overboord te gooien", wil Boux Didier de puntjes op de i zetten.

" Maar wat wel klopt is dat het sowieso nieuwe accenten willen en kiezen voor een andere mannier van werken, eentje waar de nadruk niet louter en alleen op de resultaten maar ook op het sociale luik komt te liggen. Panorama was jarenlang gekend als een club die hoofdzakelijk rond competitie draait. Die harde competitiementaliteit leverde wel veel titels op, zeker in de jeugdreeksen 3 en 4 maakten we daarin het verschil met de concurrentie, maar intern zorgde dat wel ook eens voor de nodige problemen. In de hogere reeksen valt zo'n aanpak gerust te verdedigen, maar daaronder is het sociale aspect ook niet onbelangrijk en wil je iedereen aan spelen laten toekomen. Bij onze eerste mannenploeg heeft die accentverschuiving reeds plaatsgevonden en hebben we met Guillaume Simons en Dante Despontin eigen jeugd naar voren geschoven. We maken dan wel geen aanspraak meer op de Belgische titel, maar je geeft wel het juiste signaal naar de andere jeugdtalenten toe en er daagde aanzienlijk meer volk op voor de ontmoetingen".

"We willen ook een club zijn waar het aangenaam vertoeven is en er eveneens plaats is voor recreatief tennis." We deden te weinig voor de beginnende jeugd onder de 10 jaar en dat willen we nu veranderen door Kids Tennis aan te bieden en kampjes te organiseren. De Sportieve beslissingen worden door mezelf en Kris Teirlinck genomen, Met Dieter De Kock dan als administratieve ondersteuning".