Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5

16/08/2017 - 13:56

Het Goede Nest. De keuken draaide op volle toeren op deze feestdag evenals de bar. De gebruikelijke ploeg (Ewout, Dieter, Lieve, Lucia, Alesia, Danielle, Patrick en Greta & Co) wordt tijdens het tornooi aangevuld door gepassioneerde vrijwilligers (Karolien, Kiki, Lynn, Isabelle en de mama van Lieve, Liliane). Zij leggen telkens ietsje meer in elke schotel en bestelling. Het is een levenswerk, beginnende bij Agnes en Jef, om zo’n trouwe en betrouwbare mensen bij elkaar te krijgen. Het is dan ook geen wonder dat ’s avonds in de late, Patrick De Kock zegevierend van zijn veld 3 stapt tegen de sterke, onder-geklasseerde Pieter Wyckmans : 6-0 6-3. “Een goede voeding met gerstenat, een harmonieus gezin, ontelbare vrienden waarop je kan rekenen en vooral veel liefde” zegt Greta fier, dat is de cocktail. Proost !

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 5

Een Drum & Schaak Atelier !

Om iets vorm te geven van waarde en met kwaliteit heb je mensen nodig van waarde en met kwaliteit. Als je het voorrecht hebt mogen smaken om de sympathieke reus Dino zijn pad te kruisen, zul je al gauw merken dat we hier een kanjer van formaat in huis hebben. Dino is een bruggenbouwer tussen aparte werelden : Tennis, Drum en Schaak. En waar de meesten onder ons amper één wereld wat vorm en kleur kunnen geven aan het einde van de rit, is Dino in staat via intense studie en dynamisch, moderne methode Drum en Schaak éénvoudig te doen lijken. Hij ontleedt als geen ander deze complexe materie en voert kind en volwassenen met de paplepel stukjes logisch denken en ritme. Hier bovenop bezit Dino de kunst van het gepassioneerde vertellen en hij ontbrandt als een grootmeester een vuur in het wezen van zijn leerlingen. Dino vult een ruimte en “lights the room”. INSCHRIJVEN GEBLAZEN !

Start To Tennis

Elke start is moeilijk en elke beslissing om iets moeilijk als tennis te starten : een drempel. Toch zien we vele inschrijvingen binnenlopen voor onze Start to Tennis. Deze zal op zaterdagmorgen en middag vorm krijgen. De groep zwelt aan en enkelen die zich vorig jaar inschreven spelen na amper één jaar hier het al het volwassenentornooi mee. Serge en Myriam Taymans en Mark Verstraeten namen de eerste tennishorden met brio en Serge en Myriam speelden het zelfs klaar om een eerste overwinning te behalen. Dit is veelzeggend over hun inzet en engagement evenals hun sportief vermogen. PTA – Panorama Tennis Academie – start straks in September met een gemotiveerde bende tweedejaars volwassenen.

Protagonisten spelen Geen Verstoppertje meer

Een tornooi begint en iedereen houdt zijn adem in. Wordt het dit jaar een goed jaar ? Na enkele dagen rol je in de hoofdtabellen. Het kaf ging onmerkbaar van het koren. En dan ineens zie je andere gestaltes de tennisclub vullen. Mannen en vrouwen die dit spelletje al meer gespeeld hebben als de doorsnee. Dennis Bogaert bijvoorbeeld, die op een tennisveld ogenschijnlijk tweemaal zoveel plaats inneemt als een gewone sterveling. Ballen die krachtig worden weggesmacht door de tegenstander worden plots schijnbaar probleemloos gehaald en omgetoverd in een winnende lob. De balgoochelaar, Quintana Llamas, speelde aardig mee in ieder spel, maar tegen Dennis zie je toch wat Heren 1 betekent : Het is Zoveel Meer Van Alles. Dennis won 6-2 6-3. ’s Avonds rond 23 uur was de prachtige partij tussen Hannes Pilser (tweevoudig winnaar Heren 2) en Bram De Winne zo’n ander pareltje. Hier kon Hannes zijn grote klasse demonstreren en zich doorzetten naar de Halve Finale met 6-2 6-4. Bram speelde zeer sterk maar Hannes, die aan de bovengrens van deze reeks zit, liet alles zo éénvoudig lijken. En voor iets éénvoudig lijkt gaat er veel hard werk aan vooraf. Vanavond start de hoofdtabel van ons Dames 1 tornooi met hopelijk Rebecca Van Orshaegen (B-15/4 nr. 53) in een hoofdrol. Go Becky ! We worden getrakteerd op een onvervalste Panorama-classic tussen Laurent Montoisy (A35) die in bloedvorm verkeert en Mattias Billast (B-15) die zijn plaats in Heren 1 wil herwinnen en terug B-15/1 worden. En ook Martin Vosswinkel (ex-winnaar van het Panorama tornooi) mag de tennisschoenen aanbinden om 19.45u tegen Romeo Wachou. Maar vanavond staat één match helemaal bovenaan de affiche. Het is de wedstrijd tussen tweevoudig Heren 2 winnaar Michael Maes (B-15/1), die zijn zinnen nu heeft gezet op de Heren 1 reeks én ons toptalent Dante Despontin (B-2/6). Dante speelde al een dijk van een seizoen op amper vijftienjarige leeftijd bij elkaar en won in amper 60 minuten van de 2 klassementen hogere en bijzonder sympathieke B-15 Kamil Kaczmarczyk met 6-0 6-1. Hij is buitengewoon gemotiveerd om hier in eigen club zijn B-15/1 stijging te verzekeren. Dante is een publiekspeler en hij zocht de redactie op om een oproep te doen aan alle supporters van Panorama, jong en oud, om hem te komen aanmoedigen. We zullen er staan DANTE !

Kenzo

Kenzo Vermeesch (C15/1) kan momenteel gezien worden als de poortwachter tussen het C- en B-Rijk. Zijn spel is samen te vatten als opbouwend en oerdegelijk, een fysieke strijd zonder weerga. Je zal de dans niet ontlopen. En je zal geteisterd worden door drop en slice. Enkel de B-speler die blijft door de bal slaan en het voor mekaar krijgt minder te lopen dan Kenzo maakt een kans. Ewout De Kock (B+4/6) twijfelde bij aanvang van de derde set, zoals iedereen met gezond verstand zou doen, maar hij kon zijn spel optillen naar het vereiste B-niveau en Kenzo losspelen. Kenzo zit met een dilemma. Blijft hij zijn benen volgen als speler en veroordeelt hij zichzelf tot Vazal der C-spelers of volgt hij zijn verstand en durft hij fouten te maken in de zoektocht naar meer slagkwaliteit en betreedt hij zo het Koninkrijk der B-spelers. TO BE OR NOT TO B.