Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 6

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 6

17/08/2017 - 17:39

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 6Didier Boux en Kris TeirlinckPanorama Tornooi 2017 / Dagkrant 6Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 6Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 6

PTA

Op 1 september 2017 gaat PTA-Panorama Tennis Academie van start onder leiding van Didier Boux en Kris Teirlinck. De tennisclub Panorama blijft geleid worden door de eveneens zeer betrokken en gemotiveerde zonen van Patrick en Greta, Dieter en Ewout De Kock. Samen, via overleg en teamwerk zullen zij Panorama’s toekomst verzekeren. PTA wil via concurrentiële- en transparante prijzen een grotere groep van plaatselijke tennisfans bereiken. De bedoeling van de Academie is om een lange termijn opvolging aan te bieden, waarbij step by step een tennis-identiteit wordt ontwikkeld. Wie spreekt van tennisles, spreekt vanzelfsprekend van evolutie en vooruitgang. Het competitie gegeven blijft gezien het sterke trainersteam centraal staan: Didier Boux (ex-A19 en trainer B), Jean Demonty (physical coach), Laurent Montoisy (A35), Christophe Rochus (ex-38 ATP), Dino Boute (instructeur B), Stieven Stroobants (B-4/6), Staf (30j tenniscoach), Els en Colin (Kidstennis) en Kris Teirlinck (25j competitietrainer). Maar hiernaast zullen andere domeinen van tennisles worden ontgonnen. Er zal een sterke focus uitgaan naar het Kidstennis gebeuren. De Start To Tennis zal verder worden ontwikkeld evenals het volwassenen (en volwassenen competitie) tennis zal worden aangewakkerd en gestimuleerd. We willen met meer zorg het clubleven nieuw leven inblazen en sociaal bruggen slaan door een attractieve activiteitenagenda die continuïteit garandeert. Een jeugdbestuur zal zich bezighouden met hun interesses en kalender. De (her) opbouw van de Academie zal opnieuw aansluiten bij Tennis Vlaanderen en de kennis van deskundigen, know how en opleidingsprogramma’s en cursussen zullen beschouwd worden als noodzakelijke meerwaarde voor éénieder. De interclub met dubbele loop zal enerzijds weer aansluiten bij de initiële doelstelling van de interclub, namelijk ter opbouw van de groepssfeer en het clubgevoel en anderzijds de kans bieden aan onze competitiejeugd om te dingen naar waardevolle tegenstand en titel. Er staat veel te gebeuren. We zijn fier op het vertrouwen dat onze sponsors in ons hebben: Babolat, Group VHC, Klane Pum, Walt Louise. Veel enthousiaste tennisliefhebbers verzamelen zich reeds op Panorama en rondom deze prachtige Druivenstreek, want we willen allemaal ons steentje bijdragen ter promotie van dit geweldige spel.

Babolat

Panorama ondertekende een contract met Babolat en zal met ingang van 30 September in zee gaan met dit gerenommeerd merk. Niet enkel op het vlak van Tennis rackets maar ook hun schoenen en kledinglijn evenals promotie- en didactisch materiaal valt hieronder en staat voor kwaliteit en innovatie. De samenwerking tussen Panorama en Babolat verloopt via Verloy Sport (Rita en Lesley) onze trouwe tennis-speciaalzaak gelegen te Kortenberg. We zijn ervan overtuigd dat beide partijen veel aan elkaar zullen hebben, gezien de goede en respectvolle samenwerking uit het verleden. Op die manier zullen tennis rackets kunnen getest worden op de club en een gefundeerde keuze vlotter mogelijk maken. Ook zullen naast de trainers, de leerlingen en de volledige tennisclub een uniformiteit en professionalisme kunnen uitstralen. We kijken uit naar deze meerwaarde voor onze club.

Matchen In De Kijker

Onder ideale weersomstandigheden kon dag 6 van het Panoramatornooi doorgaan. Windstil en een zachte zomerzon bracht een erg geapprecieerde en zoveelste klimaat wissel deze week met zich mee.

We namen in de vroege namiddag afscheid van enkele sympathieke Panorama spelers die het tornooi veel kleur gaven en voor animo zorgden. Eddy De Schrijver verloor met 6-3,6-4 van Jan Cauberghs in Heren 45/3. Eki Van Assche trok aan het kortste eind tegen toppertje Maxime Dethier en verloor 6-4,6-0 in Heren 6. Michael De Clercq zijn laatste epische strijd bracht hem tot de tiebreak van de derde set vooraleer hij moest zwichten voor een ontketende Yvan Vertenten, die 6-2,4-6,7-6(5) won. Linde Fraai schrok niet terug om na een prachtseizoen waarin ze opklom tot C30/1 (officieus), zich in te schrijven in het tornooi van de eigen club. Na twee spannende zeges verloor ze van de sterk-spelende Celia Hill in meisjes 13/2. Felix Poot maakte een einde aan de Arnaud-Soyez-queste in Heren 4 met 6-1,6-4. Arnaud speelt vrijdag om 15 uur tegen Ewout De Kock in Heren 3. ’s Avonds verloren we Dante Despontin na een schitterende partij tegen Michael Maes met 3-6,6-2,6-0.

Ook de beloftevolle Johan Mahaux moest uiteindelijk de duimen leggen tegen Adri Bekir met 7-5,7-6(3) maar Adri was achteraf vol respect voor deze C30/2! Jens De Maeseneer ging voorbij Maxime Spruytte naar de ¼ finale van Heren 2. En Mattias Billast en Hannes Pilser moesten hun meerdere erkennen in Laurent Montoisy (A35) en Guillaume Simons (B-15/2-nr.179). Ann Callens (moeder van de tennistoppers Nina-Margot en Heleen van Oost) verloor in Dames 5 maar zien we vandaag terug in de reeks Dames 35/3.

Bij de spelers die zich door briljante overwinningen in de kijker wisten te spelen waren ondermeer vroeg op de dag Menno Eembeeck. Hij won in jongens 9/3 2 overwinningen in de poule. De zeer gemotiveerde en hartverwarmende persoonlijkheid Laurens Bodard won met 6-3,6-2. Bravo van alle trainers Laurens, deze heb je meer dan verdiend! In Heren 4 speelde Lars Vertenten een 4de performance van formaat (6 klassementen verschil!) bij elkaar door knap Tiels Niko te verslaan met 6-4,7-5 en Stanislas Dumont gaat ook door naar de halve finale na een overwinning op Florian Goethals met 7-5,6-3. Heren 4 is zo verzekerd van een finalist van Panorama omdat beide jongens elkaar treffen in de ½ finale.

Onze Dames mogen we in geen geval vergeten! Ze deden het bijzonder goed en behaalden een 3 op 3. Vooreerst Veerle De Decker in 35/2 na een spannende en zeer mooie partij tegen Nadia Van Haecht, die ze 6-0,3-6,6-3 kon winnen. Kristel Bruninx won in 25/3 tegen Kathleen Stevens met 6-1,7-6(5). Proficiat Veerle en Kristel! En natuurlijk noteerden we een mooie start van Rebecca tegen Lisa Claeys (14j!) in Dames 1: 6-1,6-4

We maken ons op voor het finale weekend met hoofdzakelijk ¼ Finales en 47 wedstrijden in totaal.