Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 8

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 8

19/08/2017 - 18:32

Druivenstoet. Jaarlijks vinden eind augustus in Overijse de befaamde Druivenfeesten plaats. Het zijn grootse feesten die hoofdzakelijk doorgaan in de Markthalle aan het marktplein. Op de affiche van de feesten staan vaak zeer bekende namen uit de showbizz-wereld. De feesten worden ingeluid met een Druivenstoet die dwars door het centrum trekt. Panorama zal hier dit jaar met een stoetkar, aangekleed als mobiel tennisveld aan meedoen. Het traject wordt van 14 tot 15uur op zondag 20 augustus afgewerkt. Allen Daarheen

Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 8Panorama Tornooi 2017 / Dagkrant 8

Dames 1 en Heren 1

Heren 1 verzamelde dit jaar 4 zéér bekende en erg uitéénlopende protagonisten. Martin Vosswinkel (B-15/2-nr.133) en levende legende speelt tegen Laurent Montoisy (A35) die in bloedvorm verkeerd en in eigen club natuurlijk wil uitpakken met een bijzondere prestatie. Zij treffen elkaar om 17u30. De andere ½ finale gaat tussen Dennis Bogaert (A45), die het tornooi 3x won en éénmaal finale speelde de afgelopen 4jaar, en Nicolas De Plaen, die een prachtseizoen achter de rug heeft en opklimt naar A-speler. Beiden speelden reeds enkele malen tegen elkaar waarbij vooral de oppositie van speelstijl tussen de aanvallende Dennis en héél vaste spel-verdelende Nicolas garant staat voor een totaalpakket.

Het Dames 1 tornooi is één van de mooiste ooit op Panorama vertoont. De kwartfinales brachten al fantastische tenniswedstrijden en erg veel spanning en emotie. De grote verrassing is de 15-jaar-jonge Zara De Schutter (B-15/2 nr.76) die de A-speelster Victoria Smirnova (A20) versloeg na een dijk van een partij met 7-5,2-6,6-4! Eén woord: indrukwekkend! Zara moet straks tegen Anastassia Smirnova ( A30) ,de andere zus, aantreden. Anastassia versloeg Lynn Janssens (B-15/4 nr.60) met 6-4,6-4. De bijzonder atletische Mikhaela Boev speelde schitterend tennis tegen Panorama’s Rebecca Van Orshaegen (B-15/4 nr.53) en won met 6-2,6-1. We kijken ontzettend uit naar de veelbelovende ½ finales om 14 uur in Dames 1 .

Het Woord aan de Hoogtepunten

De dag begon met de mooie en fel bevochten partij in meisjes 15/2 tussen Lais Dahlmann en Lola De Bree: 6-4,7-6(9). Iyan Cessens wist zich te plaatsen voor de finale in jongens 15/2 door Pierre-Antoine Van Lint van Panorama uit te schakelen met 3-6,6-0,7-5. Luis Van Den Eynde in dezelfde reeks plaatste zich eveneens moeizaam na een thriller met 2-6,6-1,7-6(1). Baptiste De Cocq won in jongens 11/2 een prachtig-spannende partij van Daniel Kucirek met 4-3(7),4-3(1). Baptiste ontmoet nu Luca De Maar in een all-Panorama-finale. Veldslagen van formaat werden geleverd in Heren 3 tussen Ewout De Kock en Arnaud Soyez (Ewout met 0-6,6-4,6-4) en de twee Maxime’s in Heren 6. Maxime Dirickx won met 6-3,3-6,6-4. ’s Avonds konden alle favorieten zich plaatsen voor de ½ finales in Heren 2. Romeo Wachou (B-4/6) won de trainers-clash tegen Stieven Stroobants (B-4/6) met 6-2,5-7,6-1. Een zeer mooie en aangename wedstrijd werd gewonnen door Joseph Van Passel in Heren 55/2 tegen Bernard Simon met 6-2,7-6(4). Jan De Corte bleek dit jaar een stuk te sterk voor Francis Hermans. Er moest geknokt worden in Dames 3 door Emma Van Zuijlen tegen Liese Hermans: 7-5,6-2. Evenals in Heren 45/2 waar Yves Vermeersch na een 3uur-durende uitputtingsslag met 5-7,7-5,6-4 won tegen Olivier Eechoute. Ook Marc Janssens wist zich voorbij Alex Stroobants te hijsen na maar liefst 3uur wedstrijd met 1-6,6-1,6-3. Adri Bekir mocht met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten tegen Jasper Claesen in Heren 35/1: 7-6(3), 6-2.

Op zaterdag 19 augustus gaat onze aandacht te volle uit naar de schitterende ½ finales en enkele jeugdfinales. Helena Heremans tegen Celia Hill in meisjes 13/2 belooft een topmatch te worden, zoals ook Robbe Vereecke tegen Matteo Butera. Een verdedigend ingestelde en fysieke wedstrijd mogen we verwachten tussen Rudy Cools en Roland De Bonte van Panorama in Heren 55/3. 12u30 brengt Iyan Cessens tegen Luis Van Den Eynde in de jongens 15/2 finale tegen elkaar uit en Kevin Oyen tegen Joran Merkx op de baan in jongens 15/3. Later volgen supermatchen in Heren 3 en 2. Linde Fraai tegen Lais Dahlmann zou ook een spannende afloop kunnen krijgen in meisjes 15/2. E natuurlijk de geweldige affiche van Dames en Heren 1

We hopen op goed weer en veel volk!

Het Sven Van Aerschot incident : een schuldbekentenis

Sven is één van die leerlingen die van jongs af beloftevol en fraai ogend tennis bracht en in elke groep onmiddellijk kon aarden een aanvaardt werd. Hij is het type, stil water diepe grond, een bijzonder trouwe en geapprecieerde vriend. Naast de haantje de voorste en sfeermakers in deze wereld, die rusteloos druk doen, heb je Svennen die er gewoon zijn en de rust en harmonie van een groep bepalen. Zonder hen gaat iederéén gewoon naar huis. Nu Sven Van Aerschot (C15/1) is een edelman en hij verjaarde gisteren en werd 21 jaar (de zowat mooiste leeftijd die iemand kan hebben). Hij vroeg me toevallig naar het dagschema en wat er zoal gespeeld werd gisteravond. Nietsvermoedend plooide ik mijn dagprogramma open, waarop met allerlei aantekeningen stond vermeld welke partijen écht de moeite loonden. Grote uitroeptekens en kruisjes allerhande vielen op bij Dames en Heren 1 matchen en andere sympathieke clubspelers hun ontmoetingen. Bij zijn halve finale tegen kanshebber Jarne Sterckx aanbeland, stond…niks!!! Hij zag samen met al zijn vrienden van Panorama over mijn schouder heen naar het kale blad wat hem betrof. Aaaaah ja, “Sven speelt ook vandaag merkte Hannes Pilser grappend op , …en hij is ook jarig voegde Guillaume Simons hier bulderend van het lachen aan toe. Ik wou er mij nog uitpraten door te zeggen dat mijn fluo-stift plots op was en ik deze match niet diende te omcirkelen want dat zij in mijn hart stond gegrift….. Maar het kwaad was geschied. Toen de ½ finale van Heren 3 all the way ging en Sven door een gebrek aan conditie, training en geloof in zichzelf nipt in 3 sets met 5-7,6-1,6-1 verloor, voelde ik mij dan ook héél schuldig. Maar we hebben er achteraf met pot en pint nog hard mee gelachen. En zo zie je dat de belangrijkste mensen in ons leven vaak worden vergeten, als vanzelfsprekend worden beschouwd. Maar Sven we zullen je nooit (meer) vergeten! En zeker niet je 21ste verjaardag.

ERIC

Onze onderhoudsman Eric speelde, zoals gebruikelijk achter de schermen, het klaar om in deze wisselvallige en bij momenten excessief vochtige dagen de velden optimaal en competitief te maken. Van vroeg ’s ochtends verzorgt hij zomer en winter onze tenniscourts met liefde. Hij haalt ongemerkt, maar als geen ander, putjes en oneffenheden uit een gravelterrein. Hij beheerst de kunst van het veelvuldige sproeien met de losse pols en maakt weer glad wat ongelijk was. Bladeren wegvegen, een lijn her aanleggen, de pletwals eroverheen of een lijn loepzuiver borstelen gebeurt aan Roland Garros-tempo. Zijn oog voor détail getuigt van extreme know how en vakkennis. Als je de gelegenheid hebt om erg vroeg naar Panorama te komen zie je hem aan het werk. En wie denkt dat hij meezingt met zijn walkman vergist zich schromelijk, hij spreekt zacht met de velden over hun geheimen en problemen en zij laten zich als exotische, grote dieren uit een Zoo enkel door hem verzorgen.