Tennis Panorama enige Brabantse club met KDT én JDT-kwaliteitslabel

Artikel Het Laatste Nieuws dd 30/11/2020

Tennis Panorama enige Brabantse club met KDT én JDT-kwaliteitslabel

01/12/2020 - 11:53

Tennis Vlaanderen deelde deze week naar jaarlijkse gewoonte zijn kwaliteitslabels uit aan de Vlaamse clubs. Van de 205 jeugdvriendelijke tennisclubs komen er dit jaar 18 uit het Vlaams-Brabantse gewest, dat zijn er twee meer dan het jaar voordien. In het lijstje clubs met een erkende toptennisschool is Tennis Panorama een opvallende nieuwkomer.

Wat heet opvallend, want Panorama is de enige Vlaams-Brabantse club die naast een Kids Development Training Center (7-12 jaar) ook over een Junior Development Training Center (12-18 jaar) beschikt. En daar zijn ze in Overijse maar wat blij mee.
"Ik beschouw het alleszins als een eer om die labels toegekend te krijgen, het beste bewijs ook dat we goed bezig zijn met onze tennisschool", juicht jeugdverantwoordelijke Didier Boux. "Eigenlijk moesten we die labels vorig jaar al gehaald hebben, maar toen hadden we net een spelertje te weinig aan de KidsToer laten deelnemen. Ach, het belangrijkste is dat we momenteel over een zeer sterke lichting beschikken bij de 11- en de 13-jarigen, met daarbij talenten als Mathis Henry en Brent Dyckmans die actief waren op het BK voor de jeugd. En dat ze binnen de club de omkadering krijgen die ze nodig hebben. En dan heb ik het niet alleen over onze toptrainers met internationale ervaring zoals Christophe Rochus, Kris Goossens en Dennis Bogaert. Ook jonge gasten als Mattias Billast, Dante Despontin en Giel Tijhuis kennen het klappen van de zweep. En dan zijn er ook onze fysieke coaches en kinesisten, met iemand als Koen Vandersaenen die zelf nog B-15/2 is geweest."

"Maar om op dat KDT en JDT-project terug te komen: we laten al onze talentjes de keuze, maar eigenlijk is dat alleen maar een win-win-situatie", aldus nog Boux. "Vroeger moest je eigenlijk kiezen tussen de club en de federatie, maar de onderlinge samenwerking met daarbij ook de know-how van het topsportcentrum verloopt tegenwoordig echt optimaal. Meestal zijn er twee groepstrainingen per week met de beste Vlaamse jeugd in Wilrijk en dat zorgt voor een goede aanvulling op de normale clubtrainingen. Of we op termijn nog willen evolueren naar een Performance Training Center waar ze in Diest en op Tennisdel Genk over beschikken? Daar ligt niet meteen onze prioriteit, al zijn de mogelijkheden er in principe wel met ons hotel en het uitgebreide trainersteam. Zeg nooit nooit dus (knipoogt)."

Zes erkende toptennisscholen
Tot slot nog dit: van de 18 jeugdvriendelijke tennisclubs beschikken met TC Stade Leuven, Brusselse TC, Tennis SDI, TK De Berken, TC Lovanium, Tennis Wezemaal, TC Het Zeen Sterrebeek, TC Grand Slam Tienen en Park Tennis Klub Vilvoorde liefst 9 clubs over een erkende tennisschool. Verder ontvingen Stade Leuven, SDI, De Berken, Lovanium, Panorama en Grand Slam het label van erkende toptennisschool.